Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
02 Nov

ACTUALITAȚI ! Condiții călătorie !

02.11.2020 TAROM: возобновляет полёты в Кишинёв с 15 ноября

Авиакомпания TAROM сообщает, что с 15 ноября 2020 года возобновит рейсы по направлению Бухарест-Кишинёв-Бухарест.

30.10.2020 - Украина

Минздрав Украины, 30 октября 2020 года, исключил Республику Молдова из списка стран красной зоны .

В настоящее время Украина разрешает въезд в страну гражданам Республики Молдова БЕЗ ПЦР теста!!!

Необходимо иметь при себе медицинскую страховку, которая покрывает лечение в том числе от COVID-19.

24.10.2020- Romania
România exclude Republica Moldova din lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Cetățenii moldoveni nu vor trebui să stea în carantină.
Национальный комитет по чрезвычайным ситуациям Румынии обновил 24 октября список стран с высоким эпидемиологическим риском. Лица, приезжающие из этих государств в Румынию, обязаны на 14 дней уйти на карантин. Однако Молдову из данного списка исключили.

22.10.2020 - Чехия
С 22 октября власти запретили въезд туристам и иностранцам, у которых нет крайней необходимости попасть в страну.

Въезд в Словению по новому разрешен и из стран на оранжевом или красном списке при наличии отрицательного теста на COVID-19 который при въезде не старше 48 часов.
Признаются тесты лабораторией стран шенгенской зоны и стран ЕС, а также некоторых лабораторией третьих стран.
Нужно следить за условиями транзита каждой отдельной страны.

28.09.2020 UCRAINA

Începând cu data de 28 septembrie, cetățenii străini, printre care și cei din Moldova, vor putea să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, cu respectarea anumitor cerințe.
Cerințele sunt următoarele:
# prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliței de asigurare care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina sau are un partener (companie de asigurări) în Ucraina.;

# prezentarea la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării, într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză);
# cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal, în același timp, cetățenii Republicii Moldova, aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, pot efectua testul la COVID-19 (prin metoda PCR) la laboratoarele medicale ucrainene, în decurs de 48 ore de la traversarea hotarului;
# tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea în autoizolare (observare) pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

20.09.2020 DUBAI
• Documente necesare calatoriei in Emiratele Arabe Unite pentru cetatenii romani: pasaport simplu electronic valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei. Nu se poate calatori in Emiratele Arabe Unite cu pasaport temporar.

• Intrarea cetățenilor străini, în scop turistic, este permisă doar în Emiratul Dubai;
• Începând cu data de 1 august 2020, este obligatoriu testul molecular tip PCR efectuat înainte de călătorie cu maxim 96 ore atât pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, cât şi la plecarea din acest stat.Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză. Nu sunt acceptate rezultatele prezentate pe telefoane mobile sau alte dispozitive.
• Autoritățile medicale din Emiratele Arabe Unite pot solicita reexaminarea călătorilor la sosire, dacă consideră necesar.

• Copiii sub 12 ani sunt exceptaţi de la efectuarea testului molecular negativ (tip PCR).
• Turiștii care se deplasează pe cale aeriană spre Dubai trebuie să se asigure că îndeplinesc toate cerințele pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, să dețină asigurare medicală internațională care să acopere şi costurile tratării COVID-19 și să completeze o declarație de sănătate, la sosirea pe aeroportul din Emiratele Arabe Unite.

08.09.2020 ТУРЦИЯ
Власти Турции обязали носить маски в общественных местах по всей стране.Ношение масок стало обязательным во всех провинциях Турции.Граждане обязаны носить маски на улицах, в парках, садах, местах для пикников, на пляжах, в общественном транспорте и на рабочих местах.

Login to post comments
sus

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com