Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Dalmatia
Dalmatia

Dalmatia

Dalmatia este regiunea plajelor lungi, a padurilor de pini si a oraselor medievale - Zadar, Split, Sibenik, Trogir, Omis, dar si a oraselor insulare Hvar, Korcula, Vis.
In Dalmatia apele Adriaticii de Nord si ale Adriaticii Centrale se combina intr-o culoare atat de intensa ce-i uimeste si pe cei mai sceptici…

 

            Aceasta combinatie unica de frumusete naturala se potriveste perfect cu arhitectura impozanta si te face sa uiti cu totul de aglomeratia urbana, cel putin pentru o vreme.
In Dalmatia puteti opta pentru vizitarea Parcului National Krka, intins de-a lungul celui mai frumos rau din Croatia, ce se varsa in mare la Sibenik si pe care se organizeaza curse de rafting. Tot aici aveti ocazia de a vizita Parcul National Kornati, cel mai mare si mai aglomerat arhipelag din Adriatica, aflat intre Zadar si Sibenik: este format din 89 de insule, insulite si recifuri si face parte din Patrimoniul Natural UNESCO.

    Din zona Zadar-Sibenik se ajunge usor la Parcul National Plitvice.Spectaculozitatea acestuia este data de cele 16 lacuri legate prin 92 de cascade si caderi de apa, formate de-a lungul a 40.000 de ani si de depunerile de calcar de pe vegetatia subacvatica. Lacurile sunt populate cu diverse specii de pastravi, iar la suprafata ratele salbatice domina peisajul. Teritoriul parcului este de 200 km² si adaposteste 157 specii de pasari, 76 specii de fluturi de zi si 245 specii de fluturi de noapte. Diferenta de nivel dintre primul si ultimul lac este de 136 m, iar cea mai mare cadere de apa are o inaltime de 76 m.


Mai la sud se afla Split, unul dintre cele mai vechi orase de pe malurile Adriaticii (Spalatum), locul de nastere al Imparatului roman Diocletian, al carui palat de pe malul marii poate fi vizitat si astazi. Daca vreti sa va relaxati o zi intreaga, mergeti pe insula Hvar - paradisul lavandei, al maslinilor batrani si al vitei de vie. Una dintre cele mai frumoase insule din lume, cu golfuri si plaje umbrite de pini parfumati, localnici prietenosi, dar si cu o cultura bogata si o istorie indelungata. Evitati restaurantele luxoase, alegetio mica „konoba” unde proprietarul va va servi cu vin de casa adevarat, insotit de un cantec de pe insula, si un peste proaspat prins, preparat la gratar si stropit cu ulei de masline si zeama de lamaie.

                                             O alta insula ce merita vazuta este Korcula, cea mai verde insula a Adriaticii si locul nasterii lui Marco Polo.
Dubrovnik – un oras monument, o comoara a istoriei si o armonioasa reflexie a frumusetii naturii si a climatului bland in care se situeaza. Orasul se identifica prin vechea cetate fortificata si prin doua simboluri esentiale ale Republicii din Ragusa (azi Dubrovnik): Sf. Vlas, protectorul cetatii, pe care locuitorii il venereaza de mai bine de 1000 de ani si blazonul ce poarta inscriptionat cuvantul LIBERTAS, exprimand cel mai bine istoria micutei republici libere, candva rivala a Venetiei.
Restul este de vazut ...

sejur 11.06- 18.06.19 / 7 nopti cazareDBL room(2AD) - 760 euro(BB-dejun)sejur 18.06- 25.06.19 / 7 nopti cazareDBL room economy (2AD) - 855 euro(BB-dejun)Inclus :- cazare 7 nopti - concept alimentare BB - dejunLocalizare: Hotel Alga este…

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com