Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Praga
Praga

Praga

“ Orasul magic”, “ Orasul de aur”, “ Orasul celor o suta de turnuri” , “ Parisul estului” – iata cateva denumiri ale orasului Praga.Asezata pe cinci dealuri, la fel ca si Roma medievala, Praga se intinde de-a lungul celor doua maluri   ale Vltavei. Inca din Evul Mediu, Praga a fost cunoscuta ca unul din cele mai frumoase orase din lume. In secolul XIV, Praga era un oras cosmopolitan care intrecea toate orasele central-europene.Podul de piatra de peste Vltava a ramas   una dintre cele mai mari comori ale arhitecturii pragheze.
O plimbare pe jos prin Praga este o plimbare printre secole. Orasul de origine al lui Einstein, Mozart, Praga este o marturie a stilului gotic, baroc, al timpului renasterii sau al artei moderne.Praga - orasul mistic , orasul imparatului Rudolph al-II-lea, orasul muzicii si artei - este o opera artistica magica care a dainuit secolelor.
CASTELUL DIN PRAGA - una din cele mai mari fortarete, castelul regilor din Boemia domina maiestuos valea raului Valtava de mai bine de 11 secole.Castelul a fost fondat in a doua jumatate a secolului XIX. De-a lungul intregii sale existente, planul castelului original s-a pastrat aproape intact. Inconjurat de gradini si parcuri, Castelul impreuna cu Cartierul Mic constituie o oaza de liniste in mijlocul orasului tumultos. Praga, cu exceptia Romei, este singura capitala europeana care a ramas un centru de putere in propriul sau stat.
ORASUL VECHI -asezat pe partea dreapta a raului Vltava, orasul vechi impresioneaza vizitatorii prn faimosul ceas astronmic si monumentala catedrala. Din piata orasului vechi se desprind o serie de stradute inguste si alei, incununate de remarcabile locuri demne de vizitat: biserici, galerii si muzee, anticariate, crame de bere si vin vechi de secole.
PODUL CAROL - inca din primii sai ani de existenta, “Podul de piatra” a fost mandria Pragai si intregii Boemiei. A fost construit la porunca imparatului Carol al IV-lea de catre faimosul Petru de Gmung, arhitectul Catedralei Sfantului Vitus si a altor cladiri goteice, ridicate incepand cu anul 1357. Constructia podului nu reprezinta numai o dovada a maiestriei tehnice a arhitectului, ci si a simtului sau artistic.
CARTIERUL EVREIESC - O parte importanta a orasului vechi o reprezinta Cartierul Evreiesc, denumit inca din secolul XVI si Ghettoul Pragai. Originile sale dateaza din secolul IX cand a inceput ca o asezare a negustorilor evrei care s-au stabilit definitiv in Praga. In secolul XVII, aceasta a devenit metropola evreilor din Europa Centrala.
MALA STRANA - Acest cartier este probabil cel mai romantic din Praga, cu o arhitectura deosebita si numeroase gradini. Putin mai departe de pod se intinde Piata Malostranske, urmata de Strada Nerudova si Scarile Castelului care urca spre Portile Castelului din Praga  si fortareaza Visegrad.

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com