Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Atena
Atena

Atena

Capitala Greciei, Atena este o metropola moderna si in acelasi timp locul in care a luat nastere Grecia clasica si, prin urmare, civilizatia occidentala. Atena a gazduit Jocurile Olimpice din 2004 si, odata cu acest eveniment, orasul a suferit o transformare pozitiva: din metropola plina de poluare si aglomeratie, Atena a devenit mai sanatoasa, mai sofisticata si mai cosmopolitana. Acum turistii pot admira atractiile istorice ale Atenei si in acelasi timp sa se bucure de noul metrou, infrastructura excelenta, zonele pietonale si atmosfera unei capitale moderne.
Centrul istoric
este zona cea mai importanta zona a Atenei si locul in care mii de turisti vin sa admire Acropole - simbolul democratiei, dealul pe care Parthenonul si alte situri importante sunt localizate. Urcusul poate fi putin mai dificil, insa merita pe deplin efortul. Siturile arheologice ale Atenei au fost reunite printr-o promenada ce inconjoara centrul istoric, avanc pe o parte locuri antice si pe cealalta cafenele moderne, galerii, cladiri renovate si exponate de arta moderna. Zona de interes turistic maxim este delimitata de Plaka la sud, Monastiraki la vest, Kolonaki la est si Omonia la nord.
Plaka, Monastiraki si Thissio sunt districtele istorice situate la poalele dealului Acropole si abunda in cladiri neoclasice restaurate, strazi pietonale, magazine, restaurante si ruine din epoca romana. Kifissia este o zona mai putin frecventata, insa nu mai putin faimoasa, in special datorita shoppingului si cafenelelor cu terasa.
Nea Smyrni este un district nou, cu atmosfera europeana, iar Kolonaki a devenit in ultima vreme un district de lux, ce se remarca prin cafenele, boutiquri si galeriide arta. In acest district puteti vizita Muzeul Razboiului, Muzeul Benaki, Muzeul Artei Cicladice si Galeriile Nationale Grecesti. Omonia si Exarheia sunt distictele studentilor, dar si anarhistilor, atractia zonei fiind Muzeul National de Arheologie.
Pangrati si Mets sunt districte mai putin populare printre turisti, insa gasiti si aici hoteluri si cateva taverne. Fost district industrial, Psiri ofera acum restaurante, magazine si baruri moderne.
Statiunile din suburbiile Atenei
O surpriza placuta a Atenei sunt plajele bine organizate, aflate in suburbiile sudice, cele mai populare dintre acestea fiind Vouliagmeni, Varkiza, Kavouri si Glyfada. Alte optiuni va ofera coasta de est a peninsulei Attica, cu statiuni de litoral precum Maraton, Rafina, Nea Makri, Agios Andreas, Porto Rafti, Loutsa si Sounio.
Atena este un bun punct de plecare pentru a explora regiunea Attica, locuri precum Epidaurus, Corinth, Micena, Delphi si Maraton fiind aproape. Pe de alta parte, Portul Atenei, vechiul Pireu este  punctul de pornire spre insulele grecesti.

Asigurati-va locul cel mai bun sub soarele din Grecia!

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com