Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Insula Kefalonia
Insula Kefalonia

Insula Kefalonia

  Este cea mai mare si una dintre cele mai populare destinatii dintre cele şapte Insule Ionice, situată între Lefkada, în nord, şi Zakynthos, la sud, cunoscuta sub numele de "Insula navigatorilor".

Capitala Kefaloniei este Argostoli, iar printre orase importante ale insulei mentionam Sami (cu cel mai important port maritim), Erisos (care cuprinde si portul Fiscardo), Elios-Pronnoi, Leivathos, Omala, Pylaros.
Cel mai inalt varf a muntilor Kefaloniei ajunge la altitudinea de 1.628 m – varful Megalos Soros de pe muntele Ainos. Kefalonia ofera multiple posibilitati pentru drumetii montane, mountain-bike, echitatie. Se pot inchiria iachturi pentru a face turul insulei sau a vizita insula Ithaka. Cele mai importante golfuri ale insulei sunt cele din Sami, Myrtos, Argostoli, Lourda si Livathi.
Plaje extraordinare si spectaculoase cu nisip fin, dar si cu pietre (Ex. Plaja Myrtos, plaja Skala).  Zona de pe langa Lassi va ofera cateva plaje frumoase: plaja Kalamia mica si pitoreasca, plaja Makrys Gialos cu nisip fin si multiple taverne, potrivita pentru familii; plaja Platys Gialos si plaja Gradakia. O plaja foarte apreciata pentru practicarea sporturilor nautice este plaja Poros, in mod special parapanta. Plaja Lourdas este situata intr-un golf pitoresc, avand nisip fin.
Pesterile insulei: pestera Drogarati/Melissani, Agalaki, Sfantul Theodoron, Zervati, Sakou. Cea mai spectaculoasa pestera este Drogarati avand stalactite si stalagmite multicolore. In apropiere veti regasi fascinantul lac subteran Melissani, care poate fi vizitat doar la o
plimb
are cu barca cu vasle.  Apa isi schimba culoarea odata cu miscarea soarelui in timpul zilei.
Atractii religioase: Manastirea Haghia Panagia din Markopoulo si Manastirea Agios Gerasimos. In timpul liber va puteti delecta in unul din muzeele insulei: Muzeul Korgialeneios din Argostoli, Kosmetatos in Argostoli, Muzeul Arheologic din Argostoli, Museum in Fiscardo. De asemenea pe insula se pot vizita Castelul Sf. George si Castelul Assos.
Curiozitati ale insulei este existenta unei specii deosebite de broaste testoase de mare – “Loggerhead sea turtle (Caretta caretta)”–cea mai mare broasca testoasa din lume - care isi face cuibul pe plaja Kaminia.
Aeroportul international Kefalonia opereaza multe zboruri charter pe perioada verii. Insula dispune de urmatoarele porturi maritime:

    * Sami – cel mai mare port, facand legatura cu orasul Patras si insula Ithaca
    * Poros (in sud) avand legaturi cu ferry-boat catre Kyllini;
    * Argostoli (in vest) ce face legatura cu Zante si Lixouri;
    * Fiscardo (in nord) avand legaturi cu Lefkada si insula Ithaca;
    * Lixouri – situat pe peninsula Lixouri, la circa 4 km distanta de portul Argostoli (distanta parcursa pe drumurile rutiere dintre cele doua porturi presupune 30 km de parcurs)
    * Aghia Efimia este un mic port utilizat pentru croaziere, iahturi, taxi pe apa.

 

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com