Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Cortina d’Ampezzo
Cortina d’Ampezzo

Cortina d’Ampezzo

Regiunea de schi Cortina d’Ampezzo este una dintre cele mai renumite zone de schi din Europa.Statiunea italiana, situata in inima muntilor Dolomiti, a gazduit Jocurile Olimpice de iarna in anul 1956. Datorita acestui fapt are stadion si pista de bob.Anual gazduieste cate o cursa de Cupa Mondiala de Schi FIS.
Statiunea  include cateva centrele de schi din Cortina d’Ampezzo.Partiile insumeaza un total de 140 km din care 5% negre, 62% rosii si 33% albastre, in 90% acoperite cu zapada artificiala, asigurand un sezon de schi din noiembrie pana in aprilie. Aici sunt 51 de instalatii pe cablu: 6 telecabine, 29 telescaune si 16 teleschiuri.
Skipassul regional ofera acces la 101 partii din centrele mentionate, dar regiunea fiind parte integranta a Dolomiti Superski, schiorii au acces la 1220 km de partii si 450 instalatii pe cablu cu un singur skipass.
Toate partiile sunt de nivel usor/mediu si sunt remarcabile din punctul de vedere a panoramei  si sunt  conectate prin skibus gratuit cu skipass.
Pentru experti recomandam circuitul de la pasul Tre Croci de 6 km. Centrul de schi fond se gaseste la Fiame, la 5 km distanta de centrul Cortinei cu piste foarte bine pregatite atat pentru incepatori, cat si pentru experti.
Snowboarderii se pot bucura de snowpark in Cortina d’Ampezzo cu half-pipe de 100m lungime, jump de 10m, rails si muzica.
Iubitorii schiului "off-piste" au multiple posibilitati accesibile cu instalatii pe cablu, dar amatorii de senzatii tari pot incerca si heliskiing. O lume noua asteapta sa fie descoperita, spatii deschise, panorame incredibile si o coborare de 3000 m pe zapada neatinsa!
Sporturi de iarna practicabile: schi, snowboard, telemark, schi fond, drumetii cu schiuri de tura sau cu rachete de zapada, schi off-piste si elischi, sanius, bob, ice-climbing, snow-rafting,

NOTA: Statiunea este accesibila  la numai 2 ore distanta  de Venetia.

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com