Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Folgaria
Folgaria

Folgaria

Este o statiune montana ce ofera cateva zone mai mici de schi, imprastiate pe pantele impadurite din zona Trentino Alto Adige.
Statiunea are 22 de teleferice ce ofera vizitatorilor o coborare verticala panoramica de 800 m.Pistele din statiunea Folgaria sunt potrivite in special pentru schiorii de nivel  mediu, insa exista teren bun si pentru incepatori si cei mai avansati. 
Pe langa frumusetea peisajului, Folgaria are o istorie bogata si locuitorii se mandresc cu automonia de cateva secole.In centrul oraselului puteti gasi produse de artizanat local si delicatese culinare, precum branza si miere de munte.
Conform  statisticii  revisteii Touring Club Italia, Folgaria a castigat titlul  celei mai bune statiuni din tara, din punct de vedere al calitatii infrastructurii pentru schi si al mediului inconjurator.
Partiile Folgaria – Lavarone sunt situate la doar 18 km de la iesirea "Rovereto Nord", al autostrazii A 22 - Pasul Brenner, din valea Adige, sau din regiunea apropiata, Veneto si este foarte usor de ajuns din aeroportul Verona-Catulo.Zona este legata in retea prin partii si instalatii de transport pe cablu de localitatile Costa, Francolini, Fondo Piccolo, Fondo Grande, Serrada.
Iar SKY Pass-ul poate fi utilizat pentru toate pirtiile din zona.Cei 72 de km de partii sunt excelent intretinute pe tot parcursul sezonului, dotate in totalitate cu tunuri de zapada, iar capacitatea instalatiilor de transport pe cablu este de 40.800 pers./ ora.
Va recomandam partia Serrada (deschisa recent!) sau Fondo Grande, cea mai veche partie din regiune, care ofera si cea mai frumoasa panorama.Schiatul este posibil pana in primavara deoarece partiile sunt intretinute  de cele 90 tunuri de zapada.Sezonul de iarna incepe  la inceputul lui decembrie si se termina la sfarsitul lui aprilie.

La cerere organizam transferul de la aeroportul Verona/Catulo spre statiune.

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com