Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Livigno
Livigno

Livigno

Livigno este una dintre cele mai importante si mai bine echipate statiuni de schi din Alpi  Italiei. Uşor accesibila din Europa de Nord, a fost intotdeauna considerata "insula fericita" din Italia. Oferă ospitalitatea sinceră a italienilor într-o atmosferă pe deplin europeana. A schia in "Micul Tibet" înseamnă a plonja în natura, in prezenţa maiestuosilor munti Bernina lasud şi a muntilor Ortles-Cevedale la esr. Odată ajunsi in varf, vă veţi bucura de minunata panorama alba din întreaga vale Livigno. Varietatea este una dintre cele mai bune calităţi ale statiunii Livigno. Distractia tuturor este garantată de 12 trasee negre, 37 roşii şi 29 albastru. Schiorii experimentaţi isi pot satisface dorinta de viteză pe pante abrupte şi lungi, în timp ce familiile şi începătorii se pot bucura de partiile uşoare şi de multe dintre zonele de distracţie bine echipate pentru a învăţa tehnicile de bază.
Statiunea Livigno oferă o reţea modernă de instalaţii de transport pe cablu: 4 telecabine, 14 telescaune şi 13 teleschiuri cu o capacitate totală de 47.000 de persoane pe oră.
Cea mai lunga si mai dificila partie este Vetta Blessacia, cu o lungime de 4,8 km si o diferenta de nivel de aproximativ 1.000 m.
Având în vedere capacitatea de cazare a statiunii (12.000 de persoane în sezonul de vârf), nu există timp de aşteptare la ascensoare.
Zona de schi Livigno iese în evidenţă gratie confortului pe care il ofera: de la aproape toate unitatile de cazare se ajunge cu mare usurinta la statiile tuturor instalatiilor pe cablu. Atunci când este necesar, un serviciu regulat de ski-bus este disponibil pentru toată lumea gratuit.

Activitati: patinoar, piscina acoperita, sauna, sanii trase de cai, tenis,
Alte facilitati: numeroase mijloace de transport pe cablu care faciliteaza accesul la partii, magazine.
Statiunea insumeaza peste 100 km de partii si are ghetar.
Partii pentru incepatori:21 partii
Partii pentru intermediari:35 partii
Partii pentru avansati: 5 partii negre:
Cea mai lunga si totodata cea mai dificila partie este „Vetta Blessacia” cu o lungime de 4,8 km si o diferenta de nivel de aprox. 1000 m.
Pentru snowboarderi există două parcuri de zăpadă:
- Mottolino Snow Park: este echipat cu super-pipe, half-pipe, balustrade şi lansatoare. Este deservit de telescaun (nr. 8), se întinde de-a lungul a 600 m şi este pregătit şi îngrijit zi de zi.
- Livigno Park Carosello 3000: este situat pe partia Powder şi este deservit de a doua secţiune a telecabinei Carosello 3000. Accesul este gratuit, cu conditia purtarii castii de protectie. Căştile se pot inchiria gratuit la intrarea în parc

Cum se ajunge in Livigno?
- cu avionul: cele mai apropiate aeroporturi sunt Milan (Malpensa/ Linate/ Bergamo) sau Verona
- cu autobuzul: autobuz din aeroporturile Milano direct la Livigno sau Shuttle – bus cu rezervare prealabila.
- cu masina proprieTururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com