Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Toscana
Toscana

Toscana

Toscana este una din cele mai cunoscute regiuni din centrul Italiai, care gazduieste în fiecare an milioane de vizitatori.Unii vin să se bucure de artă și istorie, alții de mâncarea gustoasă și de vinurile bine cunoscuteale aleToscanei.Mulți caută să se bucure de peisajele deosebite, „stăpânite” de coline si de lanuri de grâu, de plantații de vii sau măslini.Alții să exploreze castelele medievale, străzile înguste, piețele largi, unii să se bucure de marea și soarele Toscanei, sau să se relaxeze la Spa.

–Florența, capitala artelor.Florența nu mai are nevoie de prezentare, este “inima” Toscanei, unul dintre cele mai frumoase și mai romantice orașe ale Italiei.Florența a dat tonul în artă, arhitectură, modă, gastronomie, știință, religie și muzică.Florența este locul de unde a pornit renașterea în Italia, e scena unor romane celebre, iar cinefilii își aduc aminte de filmele lui Roberto Rossellini (Paisa), Franco Zeffirelli (La ceai cu Musolini), Ridley Scott (Hannial) și Ron Howard (Inferno).Este orașul stăpânit, timp de trei secole, de temuta familia di Medici, căreia îi datorăm mare parte din muzeele, galeriile de artă, palatele și grădinile atât de celebre în lume.
Florența este locul unde s-au născut sau au trăit numeroase personalități precum Dante, Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Brunelleschi, Michelangelo, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici, Guccio Gucci, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, etc.
*Florența este orașul de la care a pornit expresia “muzeu în aer liber”, un loc deopotrivă romantic și misterios care merită vizitat o dată în viață!

–Lucca, un superb oraş medieval înconjurat de puternice ziduri de apărare, care „păzesc” străduțe pietruite, palate, multe biserici (aproximativ 100) și turnuri vechi în care poți să te urci, pentru privelişti de ansamblu. Piaţa centrală din Lucca este considerată una dintre cele mai frumoase din lume. Cel mai bine descoperi oraşul Lucca pe bicicletă ori plimbându-te pe zidurile de apărare.
*Lucca, orașul unde s-a născut Giacomo Puccini, găzduiește în fiecare vară, în Piazza Napoleone, Summer festivaPe drumul către Lucca, merită să te oprești la Pistoia, un frumuşel oraş de la poalele Apeninilor, supranumit “pepiniera plantelor ornamentale”.Piaza del Duomo cu catedrala din secolele XII-XIII, Chiesa di Sant’Andrea (sec. XII), Cattedrale di San Zeno, Muzeul del Tesoro, Palazzo dei Vescovi, Palazzo dei Pretorio, Palazzo Comunale şi Museo Marino Marini sunt atracţiile turistice și tot atât de multe motive pentru a vizita Pistoia.

-Bagni di Lucca, una din cle mai vechi stațiuni spa din Europa.Bagni di Lucca se află la 28 km nord-vest de Lucca într-o zonă deluroasă, pe malul râului Lima.Întemeiată de romani, Bagni di Lucca este una dintre cele mai vechi stațiuni europene de sănătate.Numită inițial „Bagno a Corsena”, a fost apreciată și de nobilimea toscană, începând din secolul al XI-lea şi, mai târziu, şi de cea europeană sau de scriitori şi poeţi precum Byron sau Shelley, etc.
*Complexul termal din Bagni di Lucca se bazează pe cele 19 izvoare cu apă termală. Apa conține săruri de sulf și calciu și poate atinge o temperatură de până la 54°C, fiind indicată pentru tratatea afecțiunilor dermatologice, ginecologice, respiratorii și reumatismale.

–Pisa, fostă republică maritimă.Pisa este una dintre atracțiile turistice de top din Italia, iar turnul său înclinat, înalt de 56 metri, este unul dintre monumentele cele mai cunoscute din lume.Centrul istoric al celei ce a fost odată o importantă Republică Maritimă este inclus în patrimoniul UNESCO.

–Siena, un șarmant oraş medieval.Aflat la 74 km de Florenţa, Siena este un alt muzeu în “mărime naturală” care merită vizitat. Străduţele întortocheate care urcă și coboară, clădirile maiestuoase, pieţele mari și colecțiile de artă din Siena sunt dovezi ale istoriei sale medievale, când a fost unul dintre cele mai bogate orașe ale Europei.Catedrala din Siena, Duomo, ridicată între anii 1150 şi 1376, cu ferestre pictate de Michelangelo, Donatello şi Bernini, Piazza del Campo, Cripta, Palazzo Pubblico precum şi Pinacoteca Nazionale sunt principalele obiective de vizitat din Siena.Centrul istoric al Siena, foarte bine conservat, face parte din patrimoniul UNESCO, fiind emblematic pentru stilul gotic.
Siena este locul unde s-a născut Sfânta Caterina, patronul spiritual al Italiei, iar Capela Santa Caterina e un loc de pelerinaj important.
Piaţa de Campo din Siena, una dintre cele mai celebre pieţe din Italia, unde se află Palazzo Pubblico (sec XIII) cu Muzeul Municipal la etajul I (lucrări de artă foarte valoroase) găzduieşte celebra cursă de cai Il Palio.

-San Gimignano, „Oraşul turnurilor frumoase“.Este un sat fortificat, inclus în patrimoniul UNESCO, celebru pentru arhitectura sa medievală, din care se disting turnurile zvelte, odinioară “barometrul” bogăției stăpânilor. Cu cât era mai înalt turnul construit, cu atât stăpânul său era mai avut și mai influent.În San Gimignano mai există însă doar 14 turnuri din cele 72 câte erau odată, unele cu o înălțime de până la 50 de metri. Orășelul te așteaptă cu o atmosferă romantică, din care nu lipsesc străduțele pietruite care se unesc în piețe cu vechi fântâni publice și biserici. Câteva palate, din carePalazzo Pretorio găzduieşte Muzeul Civico (de artă), completează oferta turistică a San Gimignano. Mai pot fi vizitate în San Gimignano și Muzeul Arheologic (colecţii de piese etrusce-oraşul are origini etrusce-, romane şi medievale) şi Muzeul Vinului.

–Arezzo, o veche citadelă etruscă amplasată pe un deal care veghează de sus văile răurilor Arno, Tiber şi Chaina este și ea o bijuterie “made in Toscana”.Pe vremea romanilor, Arezzo a devenit municipiu vestit pentru prelucrarea aurului şi a bijuteriilor. Arezzo fost şi el la concurenţă cu Florenţa, dar a pierdut o bătălie importantă și odată cu aceasta și războiul pentru supremație. Arezzo este locul de naştere al lui Frrancesco Petrarca, dar turiştii îl vizitează şi pentru capodopera semnată de Pier della Francesca, „Trionfi della Croce”, unul dintre cele mai renumite cicluri de fresce din Italia.Se află în Basilica Sf. Francesco (din secolul al XIII-lea), stil gotic cu influenţe franciscane. Catedrala care domină Piazza Duomo găzduiește faimoasa frescă La Maddalena, semnată tot de Pier della Francesca.Amfiteatrul roman şi muzeul de Arheologie, Piazza Grande, Pallazzo Pretorio şi Palazzo dei Priori sunt de neocolit în Arezzo. Arezzo se află la 80 km sud de Florenţa.

-Spa în Toscana.
Statiunea Saturia e vestită pentru băile termale folosite de pe vremea romanilor iar Bagno Vignoni pentru izvoarele fierbinţi sulfuroase.Montecatini Terme este o stațiune cosmopolită foarte bine cunoscuta pentru apele minerale benefice in tratarea problemilor de ficat si a aparatului digestiv.

-Plaje în Toscana.
Marea Tireniană întâlnește țărmul Toscanei și îi scaldă țărmul plin de soare, pe plaje mari și mici, cu nisip sau stâncoase, cu Blue Flag sau neamenajate, aproape pustii.Special pentru amatorii de soare și mare care au ajuns în Toscanarecomandam stațiune Viareggio, situată la nici 31 de kilometri de Lucca și la 103 km de Florența.Are o plajă lungă cu nisip galben și destul de fin, e cosmopolită și liniștită.
Ce mai poți vizita în Toscana:
Pe drumul către Lucca, poți să te oprești în Prato, astăzi “capitala textilelor” in Italia.Dincolo de performanțele economice, renumit de zece secole pentru lâna și materialele textile produse aici, Prato este un oraş vechi de peste două milenii. Orașul are o catedrală frumoasă, Sf. Stefano, care datează din secolul al XII-lea şi palate precum Vescovile, Palazzo Pretorio, Castello dell Imperatore. Mai sunt alte două biserici vechi de vizitat în Prato, San Francesco şi San Domenico.
-Vinci şi Certaldo sunt două sătuce toscane celebre pentru personalităţile de care se leagă numele lor. Giovanni Boccacio s-a născut în Certaldo şi Leonardo de Vinci într-un sat lângă Vinci, în Arnchiano. Muzeul Leonardiano di Vinci este însă în Vinci, la 60 km de Florenţa.
–Poggibonsi, la 25 Km de Siena şi la 11 km de San Gimignano. Poggibonsi este un alt sătuc pitoresc unde merită să ajungi dacă vrei să mergi pe drumuri mai puțin bătătorite de turiști. Liniștitul oraș de pe malul râului Elsa are de oferit turiștilor un castel, o fortăreață, o mănăstire și câteva restaurante.
 Toscana este locul unde poti gasi tot ce-si doreste sufletul!Ce poate fi ceva mai frumos?

 

Hotelul Puccini este situat pe strada principală din Montecatini Terme in apropierea Complexului de ape Minerale Tettuccio si a Centrelor Spa.Structura:Hotelul oferă: recepție 24 de ore, lift, încălzire, aer condiționat, restaurant, bar, închiriere biciclete.Internet prin cablu…
Hotelul Manzoni este recent renovat si se situiaza aproape de parcul maestos a statiunii si a Complexului de Ape Minerale Tettuccio. Structura:La dispozitia oaspetilor se afla receptie, lift restaurant, depozit de biciclete, sala TV, bar, grădină,…
Hotelul Adua **** este situat în centrul statiunii Montecatini Terme in apropierea zonei comerciale.Hotelul este cunoscut pentru Centrul SPA.Structura:Hotelul dispune de de recepție, restaurant, bar, grădină, terasă panoramică, sală de conferințe  si un centru SPA bine…
Hotel  situat  în mijlocul parcului secular din Montecatini Termesi se  învecinează cu cel mai frumos și mai evocator Centru de ape minerale Tettuccio.Hotel  este deosebit prin gradina sa de iarna si SPA, de circa 900m…
Hotelul Miro 3* este situat în centrul statiunii Montecatini Terme, regiunea Toscana.Hotelul are o poziție cu adevărat privilegiată, la numai 10 m de Centrul cu Ape Minerale Tettuccio.Hotelul de asemenea este in apropierea Complexului Spa…

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com