Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Toscana
Toscana

Toscana

Toscana asezata in mijlocul Italiei, intre Apenini si Marea Mediterana, regiunea este compusa in mare parte din munti, cu minunatele colini toscane cunoscute pentru plantatiile lor viticole si pentru culturile de maslini.  Fluviul Arno - cel mai mare fluviu din regiune - strabate tot tinutul.

Renumit si pentru vestigiile sale istorice si culturale care au fost extrem de bine conservate. Orasul renasterii italiene - orasul artelor - Florenta, este capitala regiunii si anual primeste sute de mii de vizitatori din toate colturile lumii.

Nume mari ca Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Donatello au facut din Toscana centrul culturii renascentiste, iar capodoperele lor sunt faimoase în toata lumea.

Toscana este astfel socotita leaganul limbii si culturii italiene. Poeti si scriitori ca Dante, Machiavelli, sau Boccacio si-au lasat amprenta pe aceste locuri. Alte atractii medievale care merita sa fie vizitate în Toscana sunt:
Siena - cu Piazza del Campo construita în forma de melc Lucca - orasul natal al compozitorului Puccini;
Pisa - cu renumitul sau turn înclinat.
Toate aceste orase au reusit sa îsi pastreze vii arhitectura istorica, si traditiile milenare.

Coasta Toscanei isi invita vizitatorii intr-un mediu relaxant cu plaje cu nisip fin si paduri de molid Printre cele mai importante statiuni de pe coasta mentionam: Marina di Massa, Marina di Pietra Santa, Viareggio, Tirrenia, Livorno, Cecina Mare, Punta Ala, Castiglione della Pescaia, Marina di Grossseto si Principina Mare. Toate acestea ofera turistilor o infrasctructura dezvoltata, cu posibilitati de practicare a majoritatii sporturilor de apa, a golfului, ciclismului, calariei, si a altor sporturi pentru toate varstele.

Arhipelagul toscanez - cateva insule din apropiere, ca de exemplu Elba - si mai multe rezervatii naturale sunt cateva tinte de excursii in captivanta natura din regiune. O alta atractie sunt vechile cetati etrusce si medievale, ca Volterra, Arezzo, Cortona, Gimiguano sau Rosella in apropiere de Grosetto. Aproape pretutindeni in Toscana gasesti o multitudine de palate si cetati vechi multe dintre care sunt astazi folosite ca hotele, aceasta facand din Toscana un imens paradis de vacanta. Nu putem sa uitam faptul ca Toscana este cunoscuta si prin statiunile sale de cura si tratament ca San Carlo Terme, Montecatini Terme, Saturnia, San Cassciano dei Bagni si Chianciano Terme - statiuni cu vechi traditii in domeniu.

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com