Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Toscana
Toscana

Toscana

Toscana este una din cele mai cunoscute regiuni din centrul Italiai, care gazduieste în fiecare an milioane de vizitatori.Unii vin să se bucure de artă și istorie, alții de mâncarea gustoasă și de vinurile bine cunoscuteale aleToscanei.Mulți caută să se bucure de peisajele deosebite, „stăpânite” de coline si de lanuri de grâu, de plantații de vii sau măslini.Alții să exploreze castelele medievale, străzile înguste, piețele largi, unii să se bucure de marea și soarele Toscanei, sau să se relaxeze la Spa.

–Florența, capitala artelor.Florența nu mai are nevoie de prezentare, este “inima” Toscanei, unul dintre cele mai frumoase și mai romantice orașe ale Italiei.Florența a dat tonul în artă, arhitectură, modă, gastronomie, știință, religie și muzică.Florența este locul de unde a pornit renașterea în Italia, e scena unor romane celebre, iar cinefilii își aduc aminte de filmele lui Roberto Rossellini (Paisa), Franco Zeffirelli (La ceai cu Musolini), Ridley Scott (Hannial) și Ron Howard (Inferno).Este orașul stăpânit, timp de trei secole, de temuta familia di Medici, căreia îi datorăm mare parte din muzeele, galeriile de artă, palatele și grădinile atât de celebre în lume.
Florența este locul unde s-au născut sau au trăit numeroase personalități precum Dante, Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Brunelleschi, Michelangelo, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici, Guccio Gucci, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, etc.
*Florența este orașul de la care a pornit expresia “muzeu în aer liber”, un loc deopotrivă romantic și misterios care merită vizitat o dată în viață!

–Lucca, un superb oraş medieval înconjurat de puternice ziduri de apărare, care „păzesc” străduțe pietruite, palate, multe biserici (aproximativ 100) și turnuri vechi în care poți să te urci, pentru privelişti de ansamblu. Piaţa centrală din Lucca este considerată una dintre cele mai frumoase din lume. Cel mai bine descoperi oraşul Lucca in bicicletă ori plimbându-te pe zidurile de apărare.

-Bagni di Lucca, una din cle mai vechi stațiuni spa din Europa.Bagni di Lucca se află la 28 km nord-vest de Lucca într-o zonă deluroasă, pe malul râului Lima.
*Complexul termal din Bagni di Lucca se bazează pe cele 19 izvoare cu apă termală. Apa conține săruri de sulf și calciu și poate atinge o temperatură de până la 54°C, fiind indicată pentru tratatea afecțiunilor dermatologice, ginecologice, respiratorii și reumatismale.

–Pisa, fostă republică maritimă.Pisa este una dintre atracțiile turistice de top din Italia, iar turnul său înclinat, înalt de 56 metri, este unul dintre monumentele cele mai cunoscute din lume.Centrul istoric al celei ce a fost odată o importantă Republică Maritimă este inclus în patrimoniul UNESCO.

–Siena, un șarmant oraş medieval.Aflat la 74 km de Florenţa, Siena este un alt muzeu în “mărime naturală” care merită vizitat. Străduţele întortocheate care urcă și coboară, clădirile maiestuoase, pieţele mari și colecțiile de artă din Siena sunt dovezi ale istoriei sale medievale, când a fost unul dintre cele mai bogate orașe ale Europei.Catedrala din Siena, Duomo, ridicată între anii 1150 şi 1376, cu ferestre pictate de Michelangelo, Donatello şi Bernini, Piazza del Campo, Cripta, Palazzo Pubblico precum şi Pinacoteca Nazionale sunt principalele obiective de vizitat din Siena.

-San Gimignano, „Oraşul turnurilor frumoase“.Este un sat fortificat, inclus în patrimoniul UNESCO, celebru pentru arhitectura sa medievală, din care se disting turnurile zvelte, odinioară “barometrul” bogăției stăpânilor. –Arezzo, o veche citadelă etruscă amplasată pe un deal care veghează de sus văile răurilor Arno, Tiber şi Chaina este și ea o bijuterie “made in Toscana”.Pe vremea romanilor, Arezzo a devenit municipiu vestit pentru prelucrarea aurului şi a bijuteriilor. 

-Spa în Toscana.
Statiunea Saturia e vestită pentru băile termale folosite de pe vremea romanilor iar Bagno Vignoni pentru izvoarele fierbinţi sulfuroase.Montecatini Terme este o stațiune cosmopolită foarte bine cunoscuta pentru apele minerale benefice in tratarea problemilor de ficat si a aparatului digestiv.

 Toscana este locul unde poti gasi tot ce-si doreste sufletul!Ce poate fi ceva mai frumos?

 

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com