Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Vysoke Tatry
Vysoke  Tatry

Vysoke Tatry

Visoke Tatry - sunt  cei mai frumoşi munţi  din Slovacia, frumuseţe carora atrage cei mai multi turisti. Ei constituie cea mai inalta parte al lanţului  Munţilor Carpaţi.
Lungimea crestei principale este de  26 km  si este  numit cel mai tanar dintre cei mai mari munti din lume.Sub influenţa  celor 300 de  gheţari virfurile muntilor au o forma bizara. O priveliste si mai atractiva dau cele 85 de lacuri montane şi numeroase cascade. Pădurile sunt compuse în principal de molid, si  acoperă 67% din teritoriu. Având în vedere circumstanţele lor unice, în 1949, acest munte a fost declarat  Park  National.În orice anotimp al anului , Visoke Tatry oferă vizitatorilor săi o varietate largă de facilitati de odihna. Statiunile balneoclimaterice  de si climat montana oferă   diferite oportunitati de tratament.
În timpul iernii, Visoke Tatry  se transforma  într-un paradis pentru schiori. Există mai multe zone de schi cu o multime de telecabine şi teleschiuri, scoala de schi, servicii de închiriere şi de reparare a echipamentelor sportive. Cel mai mare dintre acestea sunt Smokovec, Tatranska Lomnica şi Shtrebske Pleso. Ele ofera cazare in hoteluri, pensiuni, bungalow-uri. 

Zona de ski  Tatranska Lomnica
Partii:lungime totala a partiilor:11 km
Partii pentru incepatori (3 partii): aproximativ 25% din totalul de partii sunt albastre.
Partii pentru intermediari (4 partii): cei mai multi km de partii sunt pentru cei cu nivel mediu (40% din totalul partiilor), dintre care cea mai lunga este de 4800 m.
Partii pentru avansati (1 partie): aceasta reprezinta 35% din totalul de partii si este potrivita pentru cei mai experimentati schiori.Partiile sunt deservite de o telegondola (avand o statie si pe sectiunea mediana a traseului), un telescaun de 2 locuri (care urca pana la cel mai inalt punct al versantului, pe Saua Lomnic) si o telecabina veche (urca pe vaful Lomnic, dar de aici nu se poate cobori pe schiuri).Pe partea superioara a regiunii (Saua Lomnic) gasim o partie extrem de grea (neagra), de unde se poate cobori pe mai multe variante pana la statia inferioara a instalatiei.Este o partie populara, din cauza care deseori se formeaza coada la telecabina, dar multumita situarii centrale, se poate ajunge usor in statiunile invecinate: Zdiar, Krompachy, Zakopane, Svit, Strbske Pleso sau Stary Smokovec.Statiunea dispune si de o partie destinata incepatorilor, Jamy, care este deservita de doua teleschiuri, cu lungimi de 190, respectiv 470 m, dotate cu instalatie nocturna. In apropiere mai gasim 3 piste scurte de schi fond si trasee marcate pentru ture de iarna.
Pista pentru sanius are o lungime de 2,6 km si este gratuita o data cu achizitionarea skipass-ului (pana la ora 16:30). In fiecare zi de marti, vineri si sambata, partia este deschisa si noaptea (19:00 – 21:00).

Zona ski Shtrebske Pleso
Partii: lungime totala a partiilor: 7 km.
Partii pentru incepatori (4 partii): aproximativ 44% din totalul de partii sunt albastre.
Partii pentru intermediari (5 partii): cei mai multi km de partii sunt pentru cei cu nivel mediu (56% din totalul partiilor), dintre care cea mai lunga este de 3500 m.
In Strbske Pleso nu sunt doar partii de ski, ci sunt sunt si trasee de schi fond si 2 trambuline pentru sarituri cu schiuri (90m si 120m). Pentru a ajunge partiile dorite, turistii au la dispozitie: 3 telescaune (pt 3, 4 si 6 persoane) si 4 teleschiuri, cu o capacitate de 5900 pers/ ora.Partiile de ski sunt situate in regiunea sportiva cunoscuta si sub numele de Zona Visurilor. Cele mai scurte sunt denumite Interski si sunt indicate pentru incepatori si copii. Urmeaza apoi Esicko, o partie in forma de S, care are 1,2 km lungime, insa nu este cea mai lunga. 3,5 km este lungimea cea mai mare pe care se poate schia, aceasta fiind partia Solisko. Aceste trei partii sunt legate una de alta, deci poti sa alegi trei drumuri diferite.

Zona ski Smokovec
Partii: lungime totala a partiilor: 7 km
Partii pentru incepatori (6 partii): aproximativ 85 % din totalul de partii sunt albastre.
Partii pentru intermediari (1 partie): cei mai multi km de partii sunt pentru cei cu nivel mediu (15 % din totalul partiilor).
Partiile sunt deservite de 5 instalatii de urcat pe cablu, cu o capacitate de 4340 pers/ ora.Pentru incepatori si familii recomandam partia Jakubkova Luka din Novy Smokovec, o partie placuta, dotata cu instalatie nocturna. Sunt potrivite atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru cei mai avansati.Din Hrebienok de la statia superioara a trenului montan porneste o partie pentru incepatori, deservita de un teleschi si inca doua teleschiuri catre varful Slavkovsky Stit, care deservesc partii rosii-negre, cu acreditare FIS. Aceste partii gazduiesc numeroase concursuri internationale.

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com