Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Pattaya
Pattaya

Pattaya

Pattaya este una dintre cele mai faimoase statiuni din sudul Tailandei si un centru al distractiei, cu cate ceva pentru toata lumea, de la tineri calatori ce cauta aventura, pana la familii care vin in vacanta. Adormita in timpul zilei, cea mai mare atractie din Pattaya este viata de noapte faimoasa in lumea intreaga.

Nenumarate baruri, cluburi de noapte, discoteci si alte locuri de divertisment se ingramadesc pe cele doua strazi principale si in nordul orasului. Ritmul este mai putin alert pe Plaja Jomtien, la sud de statiunea principala, care in ultimii ani a devenit o parte integranta a Pattaya.

Plaja Pattaya se afla de-a lungul orasului, in vecinatatea locurilor de cumparaturi, a barurilor si hotelurilor. Plaja se unduieste de la nord spre sud , aproximativ paralel cu o alee de promenada aliniata de copaci si cu drumul aliniat de hoteluri si restaurante. Partea nordica a plajei este mai linistita, in timp ce partile centrale si sudice sunt din ce in ce mai animate, datorita multimii de magazine, super-marketuri, saloane de infrumusetare, baruri, discoteci, restaurante si cluburi de noapte.

Sectiunea de plaja de la Pattaya Klang pana la port, zona adiacenta vietii de noapte din Pattaya, este totodata si mai putin potrivita „turismului de famile” decat Pattaya de nord, Na Klua si plajele Jomtien. Barbati straini in varsta se plimba cu tinere tailandeze, care se gasesc aici cu sutele sau chiar miile.

Toate sporturile de apa sunt populare in Pattaya, inclusiv surfing, scufundari si parapanta (destul de costisitoare). Scufundarile in largul coastei ofera putine atractii, de vreme ce recifurile de corali au fost jefuite, desi mai sunt cateva locatii interesante langa insule. Aproape fiecare hotel are teren de tenis, cateva dintre ele cu nocturna. Primavara si toamna au loc curse de motociclete.

 

Atractii:
Koh Larn.
Este situat la vest de Pattaya Strait, la aproximativ 7.7 km de mal, acoperind o arie de 4 km patrati. Acolo sunt plaje frumoase, apa curata si o abundenta de corali. Vizitatorii pot vedea coralii fie dintr-o ambarcatiune cu fundul din sticla sau facind scufundari. O binecunoscuta plaja este Ta Waen in partea de nord a insulei o lungime de 750m de nisip alb , pravalii si magazine. Barcile de croaziera sunt ancorate de obicei in aceasta zona. Acolo sunt de asemenea plajele Laemtien si Samae in partea sud vestica fiecare avind o lungime de 700 si respectiv 100m. Amindoua sunt puncte turistice frumoase si interesante, in special Laemtien care este deosebit de linistita si curata. Ta Pan in partea de vest a insulei este in lungime de 500 m cu colibe improvizate. Simbata, duminica si in vacante sunt barci de inchiriat pentru plimbari.In partea sudica se afla plaja Nual de 450m lungime. Pe aceasta plaja se gaseste un hotel care cazeaza un mare numar de turisti.Acesta este un alt loc bun pentru privirea coralilor.

Kok Sak este la 10 km vest de Pattaya Strait sau 600m de Koh Larn. Kok Sak este o alta insula mica cu o arie de 0.05 km patrati. Ea are 2 plaje una la nord care acopera 250m lungime o zona in care barcile opresc de obicei pentru ca turistii sa inoate, si alta la sud o poteca leaga cele doua plaje , este o plaja mica de 80m lungime. Un recif de corali se afla in zona din fata plajei.
Plaja Pattaya este de 4 km lungime aceasta plaja este vis-a-vis de golful Pattaya, Plaja este curbata de la nord la sud si este paralela cu un rind de copaci si plaja este aliniata in partea nordica si centrala cu hoteluri si restaurante.Sectiunea nordica a plajei este linistita, in timp ce partea centrala si sudica este animata datorita magazinelor supermarketurilor restaurantelor si cluburilor de noapte.Partea centrala a plajei este o zona cu viata de noapte foarte activa in timp ce partea sudica este una dintre zonele majore ale vietii de noapte.Plaja Wong Prachan este in partea nordica a golfului Pattaya. Plaja de 1 km are aceeasi intrare ca si hotelul central Wong Amat. Un loc linistit este ideal pentru inot si relaxare. Pe linga aceste plaje mai sunt si Laem Hua Khon in fata si in spate Laem Lamrae care sunt locuri de interes turistic de asemenea.
Activitati cunoscute in Kon Larn sunt inotul , privirea coralilor,schi acvatic etc.

Koh Krok
O insula mica care acopera o arie de 0.05 km patrati la aproximativ 8 km de tarm.Insula este compusa in special din pietre. Doar o plaja cu nisip este in Koh Krok si are doar 100m lungime.Acesta este un loc superb pentru admirarea coralilor.
Grupul de insule Koh Phai sunt Koh Phai, Koh Manvichai, Koh Leom, Koh Klung Badan etc. Koh Phai fiind cea mai mare. Insulele sunt sub tutela Flotei Regale. Grupul de insule Koh Phai este situat la o distanta de aproximativ 13 km dinspre Pattaya si dureaza 2 ore drumul cu barca. Pe virful dealului se afla un far.

 

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com