Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Phuket
Phuket

Phuket

Cea mai mare insula a Thailandei, Phuket, se afla la 862 km sud de Bangkok, numita adesea „Perla Sudului”. Pe cea mai populara insula din sud se gasesc stanci de calcar, plaje cu nisip alb, golfuri linistite si paduri tropicale.

In insula sunt numai doua sezoane: cel ploios (din mai pana in octombrie) si cel cald (noiembrie – aprilie). Cea mai buna perioada pentru vizite este din noiembrie pana in februarie, cand va puteti bucura de cerul senin, de briza proaspata a marii si de apa cristalina. Temperatirule variaza intre 23°C si 33°C.

Phuket ofera o gama larga de activitati, de la calatorii pe cont propriu la excursii ghidate. Puteti merge sa vedeti cele trei cascade minunate de pe insula. Acestea se afla in locuri diferite; in districtul Kathu se afla cascada Kathu, iar daca veniti dinspre plaja Patong, veti vedea schi nautic si pista de carting.

Cascada Tone Sai se afla langa orasul Talang, iar cascada Bang Pae se afla in districtul Thalang, fiind si cea mai frumoasa. Pe drumul spre cascada puteti vedea Proiectul de Reabilitare a Gibonilor.

Pe plaja Suring se organizeaza meciuri de fotbal, in zilele de duminica. Alte activitati includ: schi nautic cu cablul, sarituri cu coarda elastica, ciclism montan, carting, golf la standard international, trasee calare pe elefanti.

Atat orasul Phuket cat si plaja Patong au piete stradale cu marfa variata. Exista si piete ambulante, care au loc in diverse locatii, in anumite zile din saptamana. Piata de noapte din Phuket este locul unde puteti lua masa la unul dintre standurile cu taitei.

Insula Phuket este o insula mare in oceanul indian la 867 km de Bangkok. Este unica insula care are statut provincial si a fost si centrul regional datorita istoriei sale bogate. Cunoscuta ca Perla Andaman acest nume este derivat din gloria sa si bunastarea provenita din productia de metale pretioase , care dateaza de peste 500 ani. Azi este o atractie turistica majora . Apele inconjuratoare contin o viata marina variata, si orasul este cunoscut pentru arhitectura sa Sino-Portuguese. Este o insula foarte atractiva cu maluri superbe si dealuri impadurite.

Locatia si Granitele
Phuket este o insula legata printr-un pod de coasta sudica a marii Andaman in Oceanul Indian intre 7`45`` si 8`15`` latitudine nordica si 98`15 si 98`40`` latitudine vestica. Este inconjurata de 32 de insule mai mici care fac parte din aceeasi administratie cu o arie totala de 570 km patrati. .
Geografia
In proportie de 70% in Phuket sunt munti. Un lant vestic merge de la nord spre sud. Cel mai inalt virf este Mai Tha Sip Song la 529 m care sta la granita cu Tambon Patong, in districtul Kathu. Procentul ramas din insula in special in centru si sud este alcatuita din cimpie. Apele curgatoare nu sunt largi. Ele sunt Khlong Bnag Yai, Tha Jin, Khlong Tha Rua, si SI Khlong Bang Rong.

Atractii
Khao Rang
O frumoasa imagine a orasului Phuket, partea sudica a insulei poate fi vazuta in virful dealului Kao Rang, in N-V -ul orasului. Sunt, de asemenea, multe restaurante de unde se poate vedea orasul, un parc pentru amatorii de miscare si multa iarba pentru picnick, in virf fiind o statuie din bronz reprezentindu-l pe guvernatorul orasului Phuket din timpul domniei regelui Rama a V-lea.

Templul Chalong
Este in afara orasului la 8 Km. Mergind pe strada Vichit Songkram catre strada Bypass si apoi intocind la stinga si conducind 10 minute ajungi la templul Chalong. Watt Chalong va fi in stinga ta . Aici se afla statuia lui Luang Por Cham, care i-a ajutat pe oamenii din Phuket sa opreasca rebeliunea de 1876 din timpul domniei regelui Rama a V-lea. Sunt, de asemenea statuii ale lui Luang Por Chaung si ale lui Luang Por Gluam. Alti monarhi sunt si ei respectati prin ofrande de catre localnici.

Cladiri antice.
In timpul secolului al 19 lea in perioada metalelor s-au construit multe pensiuni si magazine care sunt pastrate si acum . Stilul arhitectural tipic al regiunii este descris ca Sino - Portuguese si are un caracter puternic mediteraneean. Magazinele au o fatada ascutita spre strada. Unele au vechile usi din lemn cu sculpturi chinezesti. Alte strazi cu structura similiare sunt Phang nga , Yaowarat, Thalang , kRabi si o calatorie in acesta zona este frumoasa. Alte cladiri in stil european sunt Primaria, Tribunalul si Banca Nakhon Luang Thai.

Acvariul din Phuket
Mai mult de 100 de specii marine sunt expuse la acvariu multe dintre ele sunt luate din apele din jurul zonei Phuket. Deschis zilnic intre orele 8.30-4.00 pm Acvariul este localizat in Cape Panwa, in extrema sudestica a insulei intrarea este 5 baht pentru copii si 20 baht pentru adulti. Un autobuz local poate fi luat din Taland Sot, sau Piata de peste.

Ferma de fluturi din Phuket si acvariul
Specii tropicale de fluturi, alte insecte si alte vietuitoare marine sunt expuse. Este situat la 3 km de centrul orasului

Satul Thai si Ferma de orhidee
Un spectacol de dans Thai, cultura, elefantii si minele de metale pretioase stau linga orhidee. Situat in Sam Kong la 3 km de centrul orasului Phuket.

Saphan Hin
Un proiect de revendicare de pamanturi a facut sa abunde in pamanturi noi cu parcuri si facilitati publice in Sapan Hin situat la intersectia dintre strada Phuket si mare in orasul Phuket. Aici este si Monumentul minelor metalifere in forma de burghiu dedicat memoriei capitanului Edward Thomas Miles, australianul care a adus primul instrument de curatat metalele din Phuket in 1909. Monumentul a fost construit in 1969 cu ocazia celei de-a 60 aniversari a curatatului metalelor din Phuket. Centrul sportului este situat in parc.

Muzeul scoicilor din Phuket
Probabil cea mai valoroasa colectie de scoici au fost expuse la Phuket Seashell linga plaja Rawal pe malul sud vestic al insulei. Accentul se pune pe scoicile din apele Phuket si Thai, care sunt printre cele mai cautate de colectionari, oricum scoicile din orice parte a lumiii sunt expuse. Oricare le-ar fi originea fiecareia scoica din muzeu este cea mai buna din categoria din care face parte . Sunt multe raritati inclusiv cea mai mare perla aurie din lume 140 karate parti mari de roca sedimentara continind scoici fosilizate care reprezinta cele mai vechi forme de viata de pe pamint si o scoica care cintareste 250 kgr.

Atractii (golful)Golful Chalong

Principalul loc de ancorat este cel mai larg golf al insulei. Ao Chalong are o suprafata neteda, mlastina, cu fundul noroios: Este foarte pitoresc dar nu este bun pentru inotat. Multi vizitatori pleaca de la digul Chalong , si restaurantele din golf sunt cunoscute pentru mincarea cu specific marin. Croazierele pot fi programate aici. Petru a ajunge acolo mergi pe strada Jao Fah Tawan Tok catre Cercul Chalong. Digul sirestaurantele sunt situate pe drumul ingust care merge spre plaja.

Golful Sehn
Este un golf mic cu pietre si corali. Scufundarile sunt posibile. Un restaurant in aer liber se afla acolo. Pentru a ajunge acolo mergeti prin Clubul de yahting si mergeti pe strada Ao Sehn ½ km.

Atractii(Promontoriu)

Promontoriul Ka
Este un loc cunoscut pentru vizitatorii care se opresc catre insula. Situat la extrema sud vestica de Golful Chaalong. Sudul este plaja Leam Ka un loc cu nisip cu stinci si bolovani. Sunt disponibile inchirierile de barci. Ka Cape este la 7 km de Chalong Circle.

Phrom Thep Cape
Phrom este tradus in hindu Thai in Brahma semnificand puritate si Thep inseamna Zeitate. Phrom Thep este un teritoriu care se termina in mare si formeaza extrema sudica Phuket. Este un loc bun pentru marinari si navigatorii din continent ale caror jurnale au fost gasite de-a lungul costei de vest a peninsulei Malay.

De la plaja Rawai in dreapta la 2 km se afla acest loc. Are stinci inalte la sud si era denumita in trecut de catre localnici Leam Jao. La linia de intilnire a stincilor cu marea este o linie de palmieri Virtejurile verzi de smarald care se sparg in zonele stincoase este una dintre cele mai frumoase imagini din Phuket. De la Promthep Cape care este cel mai bun loc pentru admirarea rasaritului o strada te indruma catre nordvestul plajei Nai Han.

Atractii (plajele):
Plaja Rawai
Locul in care se afla Chao Ley sau Satul tiganesc sunt multe restaurante si bungalouri magazine si ambarcatiuni pentru pescuit. Plaja insesi este portivita pentru pescuit. Rawai este la 7 km vest de Chalong Circle.

Plaja Kata
Cea mai mica dintre cele trei mari plaje turistice, Kata este diferita ca stil de Karon sau Patong. Plaja este buna si pentru inotat si la nord se afla un recif de corali si pesti care se intind de-a lungul insulei Poo , la aproximativ ½ km de mal. Facilitati pentru orice categorie de persoane de la hoteluri, bungalouri, companii de turism, restaurante baruri si cluburi.

Plaja Kata Noi
La sud de Kata se afla Kata Noi. O plaja mica cu numai citeva hoteluri si alte cladiri mai mici. Plaja este superba. Multi pesti traiesc aici intre pietre si recifuri de corali de-a lungul malului ,la sud.

Plaja Karon
Cea de-a doua mare plaja turistica din Phuket este aceasta . Un mare complex de locuinte sint aliniate de-a lungul drumului dinspre plaja, dar plaja insesi nu are constructii. Partea sudica are un recif de corali. Restaurante, baruri, companii de turism sunt la nord chiar linga linia de trafic. Strada ingusta dintre Kata si Karon are un numar de insule mici ca si mini golful din Parcul Dino

Plaja Nai Nan
O plaja cunoscuta pentru inot si yahting in timpul sezonului uscat. Plaja este buna dar valuri mari lovesc in ea de-a lungul sezonului umed facand inotul periculos.

Un bun loc pentru admirarea imprejurimilor
Este locul cel mai bun pentru a adimra golfurile Karon Kata Noi , Poo si Kata. Este un loc de privit extraordinar. Este un bun adapost pentru vizitatori si unii vinzatori vind mincare, bauturi si suveniruri in zona in care vremea este mai buna. Locul de privit este intre Kata si Nai Han .

Atractii (Insule)

Insula Keaw
O plaja superba cu imprejurimi naturale si o zona de corali in aceasta insula mica de 3 km din Rawai la sud de Phrom Thep. Aici este de asemenea o statuie giganta a lui Buddha.

Insula Lon
Aceasta insula muntuoasa este la doar 20 min cu barcile de pasageri din golful Chalong in sudul Phuket. Locuitorii in majoritate musulmani se ocupa cu pescuitul culturile de arbore de cauciuc palmieri si cocotieri. In partea de nordest se afla o plaja .

Insula de coral sau Insula Hey
Aceasta insula de pe coasta sudica este foarte bine cunoscuta pentru recifurile sale de corali sunt doua plaje frumoase in nord si vest. Koh Hey este o parte a rezervatiei marine, dar restaurantele si locurile de cazare, jocuri de apa variate scufundari sunt permise. Plecarea barcilor se face din Rawai si Chalong.

Insula Mai Ton
Insula este foarte mica si este mediul sau exclusiv natural incluzind plajele albe si apa cristalina ideala pentru inot, scufundari sau pescuit. Singura afacere este Statiunea Maiton. Cei care nu-si doresc sa stea peste noapte pot face o excursie din timpul zilei plecind din portul Ao Makham.

Insula Taphao Yai
10 minute de Phuket cu feribotul din Ao Makham pe coasta de sud a Phuket. Pentru a ajunge acolo din Phuket mergeti pe strada Chao Fa catre strada Sakdidet, la intersectie luati-o la stinga pe Skdidet si mergeti 8 km catre Ao Makham. Strada se imparte in apropiere de o benzinarie, mergeti la stinga aproximativ 200 m.

Insula Raya sau Racha
Doua insule intinse pe coasta sudica a Phuket in sudvest.
- Raya Yai . Pe coasta vestica este o plaja frumoasa inchisa de un deal. O plaja curata cu nisip si apa limpede atrag vizitatorii veniti din Phuket. Din virful dealului se poate observa frumoasa panorama a intregii insule. La est la golful Ao Kon Kae este un loc minunat pentru scufundari.

- Raya Noi .Aceasta insula este la 10 km de raya Yai, este rezultatul ridicarii unui recif de corali si acolo sunt mai multe stinci decit plaje. Intr-un mic golf la vest se fla un loc pentru ancorarea barcilor.. Apele sunt de smarald si pescuitul este faimos dar inotul nu este recomandabil.

Insula Rang Yai
Se intinde pe coasta de est a Phuket, aceasta mica insula este locul portivit pentru turistii nonconformisti care pot face aici scufundari juca mini golf pot cauta corali si sa viziteze ferma de perle de pe insula.

Insula Sire
Separata de centrul Phuket de Khlong Tha Chin o mlastina cu mangrove, aceasta insula de 20 km patrati este legata de oras printr-un drum pietruit. Wat Ko Sire pe deal are o statuie a lui Buddha de unde poti vedea foarte bine imprejurimile. Cel mai mare asezamint este Chao Ley. Pe malul de est sunt citeva restaurante care servesc fructe de mare foarte cunoscute.

Тайланд о. Пхукет- Вылет из Киева 22.02.2019 проживание (10 ночей) Phuket Merlin Hotel 4* (Пхукет) BB / Superior - 975 USDDream Phuket Hotel & Spa 5* (Бангтао) BB / Deluxe - 1224 USD *************************************- Вылет из Москвы…

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com