Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Budapesta
Budapesta

Budapesta

Budapesta un oras de o frumusete aparte si cu o istorie zbuciumata. Budapesta este intotdeauna o destinatie interesanta, intrucat are nenumarate puncte de atractie.
Trebuie spus ca unul dintre cele mai placute moduri de a vizita orasul,  puntea unui vaporas, in orele serii, cand orasul este inundat de lumina. De aici, toate cladirile impunatoare de pe malurile Dunarii se dezvaluie intr-o alta forma decat cea pe care o percepem la lumina zilei. Pornind din dreptul insulei Margareta si terminand in dreptul podului Lagymaniosy, panorama orasului se dezvaluie intr-un ritm alert astfel incat nu stii catre ce mal sa-ti indrepti privirea mai intai. Un astfel de Tur by night trebuie continuat cu o plimbare pe dealul unde se afla Citadella, de unde orasul se poate vedea de la un alt nivel, fapt ce are un impact coplesitor. Tot ce mai trebuie facut pentru a ramane definitiv indragostit de acest oras este plimbarea in Piata Eroilor, si apoi se poate servi cina in unul din numeroase restaurante de pe celebra strada Vaci.  
O zona cu un potential turistic enorm este dealul pe care se afla Palatul Regal, la care se poate ajunge si cu un funicular ce urca din piata Adam Clark, deal pe care se mai afla si basilica Matei Corvin si Bastionul Pescarilor.In vecinatatea palatului se gaseste Catedrala lui Matei Corvin, care a fost ridicata pe locul unei biserici din sec. al XIII-lea. Catedrala este compusa din trei nave, de inspiratie franceza, fiind astazi cea mai importanta si mai valoroasa biserica din Budapesta. Incarcata in exterior, catedrala ne ofera in interior privelistea unor splendide coloane si arcuri gotice, superbe vitralii si o acustica de invidiat.   
Langa catedrala Matei Corvin se gaseste Bastionul Pescarilor, o fermecatoare terasa ridicata deasupra Budei si a Dunarii, care a fost construita la inceputul sec al XX-lea ca un turn de paza pentru a proteja ceea ce era atunci o infloritoare asezare de pescari. Coloanele in stil neoromanesc si arcadele fragmenteaza privelistea asupra orasului si a fluviului. De aici se poate vedea cel mai bine Palatul Parlamentului care se afla pe celalalt mal al Dunarii. Parlamentul este o cladire impunatoare in stil neogotic, acum fara steaua rosie in varf, proiectata de Imre Steindl. Mai sunt o multime de locuri interesante in Budapesta, care va pot captiva si pe care neaparat trebuie sa le vizitati. Numai asa o sa simtiti adevarata Budapesta.

Aquaworld Resort Budapest 4* de categorie superioară, oferă o gamă unică de facilităţi: sala de  conferinţă şi wellness,  acces gratuit la internet , un centru spa propriu, wellness şi complex de fitness, un garaj şi o…

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com