Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Tapolca
Tapolca

Tapolca

Tapolca - staţiune spa în partea de vest a Ungariei. Caracteristica sa principala - utilizarea  pesterilor in scopuri terapeutice  (spaleo terapie)!!!

Tapolca este situat la 15 km de coasta de nord a Lacului Balaton si 180 km de Budapesta.Tratamentul prin intermediul pesterilor (Speleo terapia) oferă posibilităţi unice pentru turismul de sănătate.Pesterile  sunt foarte impresionante.Cercetarile climatologice şi studiile  medicale au arătat, că unele dintre ele au stabilit un microclimat special de vindecare. În scopuri terapeutice este utilizata o peşteră descoperita  în 1925, situata sub vechiul spital  al  oraşului. Microclima din pestera are  parametrii constanti, nu există elemente străine corozive, cum ar fi polenul  sau muceghaiul. Temperatura aici este  menţinuta  în mod constant de 14-16 ° C. Aproape la 100%  de deshidratare a aerului, pestera practiv nu conţine praf.Aceşti factori în sine au un efect de vindecare.

Indicaţii terapeutice:
- Tratament şi reabilitare a pacienţilor cu boli respiratorii
- Astm, guturai, emfizem pulmonar, boli respiratorii de natură alergică.

Cursul de tratare in pestera Tapolca:
Pestera este situata în centru  Statiunii, iar alaturi, într-un parc de 4 ha este construit Hotelul Pelion.  Direct  din Hotel oaspetii  printr-un coridor ajung in pestera  bine iluminata, cu mijloacele necesare de securitate şi confort. Asa ceva nu există nicăieri în Europa. Dupa un curs de tratament, pacienţii de zi cu zi, exclusiv duminicile şi sărbătorile, petrec patru ore în peşteră. Aici ei se odihnesc, sunt ocupati de  exerciţii  respiratorii individuale sau de grup sub supravegherea unui medic calificat şi  de  un fizioterapeut.

Tot aici sunt  piscine cu ape  termice, care este utilizata pentru tratarea următoarelor boli:
-          boli reumatismale degenerative şi boli ale sistemului musculo-scheletice;
-          Boală cronică inflamatorie a coloanei vertebrale şi a articulaţiilor;
-          Boli reumatice a ţesutului conjunctiv;
-          Boli secundare ale articulaţiilor, dureri în articulaţii;
-          Tratament şi reabilitare dupa fracturi, leziuni;
-          Boli ginecologice cronice.

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com