Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
DisneyLand
DisneyLand

DisneyLand

Parcul de distractii Disneyland Resort este situat in Marne la Valee in Paris si cuprinde doua sectiuni principale, Walt Disney Studios si Disneyland Park, alaturi de 7 hoteluri (The Disneyland Paris Hotel, Hotel New York, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Hotel Cheyenne, Hotel Santa Fe si Camp Davey Crockett Campsite), 2 centre de conventii, un teren de golf, o zona dedicata vietii de noapte (Disney Village Nightclub), restaurante, baruri, cinematografe, teatre, magazine. In aceasta lume de basm, personajele din desenele animate, create de Walt Disney sunt o adevarata incantare pentru oamenii de toate varstele. Aflat la doar 32 de kilometri distanta de capitala Frantei, singurul Disneyland din Europa se intinde pe o suprafata de aproape 2.000 de hectare (o cincime din suprafata Parisului). Disneyland Paris e unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distractie din Europa.
Cum s-a exprimat însuşi Walt Disney, este „locul unde visele devin realitate“. Ca numar de vizitatori, depăşeşte de două ori Turnul Eiffel şi Muzeul Louvre. Se merită a veni aici doar pentru a admira acest paradis turistic al Franţei, care oferă plăcere atât copiilor, cât şi maturilor. Foarte mulţi oameni din întreaga Europa vin în Paris doarl pentru a le arăta copiilor DysneyLand-ul construit după modelul faimosului oraş american, inventat de Walt Dysney.
Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Val d`Europe International Shopping Center, Disney Village, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Hotel New York, Hotel Cheyenne, Hotel Santa Fe, Holiday Inn, Disney Golf sau Davy Crockett Ranch sunt numai cateva dintre locurile de amuzament pe care le poti descoperi aici.
Parcul cuprinde 5 taramuri: Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland si Main Street/USA - centrul de shopping si informatii al parcului.
Parcurile tematice Disney sunt faimoase pentru "Audio-Animatronics", atentia pentru detaliu, orientarea spre servicii, aglomeratie si preturi ridicate. Intentia este de a crea o copie fidela a magiei lumii Disney - toti angajatii sunt deghizati in personajele de desene animate, curatenia este desavarsita si toate mecanismele functioneaza perfect.
 
Personajele sunt unice si nu veti intalni doua persoane deghizate la fel. Pe langa magazinele cu marfuri specifice, pe care le veti vedea la fiecare colt, multe distractii sunt "sponsorizate" de mari corporatii.

Atractii:
Disneyland Park
Frontierland - reconstituie atmosfera Vestului salbatic;
Adventureland - dedicat iubitorilor de aventura;
Fantasyland - cel mai fericit tinut al parcului, gazduieste toate persoanjele Disney indragite;
Discoveryalnd - o aventura intergalactica intr-un univers futurist;
Main Street - intruchipeaza farmecul unui orasel american din anii 1900, anii copilariei lui Walt Disney.
Walt Disney`s Studios Park- lumea magica a cinematografului si a televiziunii:
Toon Studio - istoria si secretele animatiei lui Walt Disney pe intelesul copiilor;
Frontlot-Disney Studio 1 - reproducere fidela a studioului Walt Disney din Hollywood, pentru copii;
Backlot - (recomandat adolescentilor si adultilor) - puteti viziona filme cu cele mai spectaculoase cascadorii si demostratii live cu cascadori profesionisti.
Production Courtyard - incursiune cu rooler- coaster-ul in lumea productiei de film.

Pe langa distractii parcul ofera si alte obiective turistice interesante de vazut:
The Castle (Fantasyland) - obiectivul dominant al parcului-fascinant pentru cei ce au crescut cu stilul Disney; Dragon Cave - (cu intrare laterala) - este una dintre cele mai bune Audio - Animatronics din Disneyland.
Personajele Disney - raspindite prin tot parcul, unele diponibile pe tot parcursul zilei, altele dupa un program prestabilit (informatii despre acesta la orice cabina de informatii); daca aveti un anumit personaj favorit, angajatii parcului pot organiza o intalnire speciala.
Spectacole si parade - nenumarate spectacole de muzica, dans, teatru pentru copii, teatru de papusi, dintre care va recomandam: Buffalo Bill`s Wild West Show (Disney Village), Honey I Shrunk the Audience (Discoveryland), Animagique (Walt Disney Studio park), Moteurs! Action (Walt Disney Studio park) - cascadorii cu masini, Armageddon Special Effects.
CineMagique (Walt Disney Studio park) - "interactive" show - o calatorie in istoria cinematografiei.
The Lion King (Discoveryland) - spectacol de teatru care reconstituie povestea Regelui Leu.
CandleCelebration - un spectacol magic in timpul caruia Mickey Mouse si prietenii sai vor aprinde luminile in castelul Frumoasei din Padurea Adormita.
The Tarzan Encounter (Frontierland) - acrobatii si aventurile personajelor Tarzan si Jane.

Alte facilitati:
* Gaumont Multiplex - 15 sali de cinematograf si o sala IMAX (cu cele mai bune efecte tridimensionale din lume);
* Barul Billy Bob`s: concerte live, petreceri rock`n`roll;
* Hurricanes Nightclub: discoteca cu intrare gratuita pentru turistii cazati la hotelurile din Disney Village;
* Plimbare cu balonul cu aer cald, "Panoramagic", cel mai mare balon din lume, ce ridica simultan 30 de pasageri la 100 m inaltime;
* Nex Arcade - 1.500 m patrati dedicati in exclusivitate jocurilor (jocuri online, billiard, bowling, simulatoare, racing, foosball, jocuri video etc);
* Climbing la intrarea in Disney`s Davy Crockett Ranch;
* Teren de golf cu 27 de gauri;
* 2 terenuri de tenis de camp;
* patinoar;
* echitatie (inclusiv ponei) la Disney`s Davy Crockett Ranch si Disney`s Hotel Cheyenne;
* canoe, barci, hidrobiciclete la Marina Del Rey .

Tips
Un sfat pentru parinti: nu este recomandat sa mergeti cu copii sub 5 - 6 ani la Disney, deoarece la un numar destul de mare de atractii, acestora le este masurata inaltimea si nu sunt lasati la joaca daca nu corespund cerintelor.
Cea mai buna perioada de vizitare a parcurilor este in timpul saptamanii (in afara sarbatorilor legale si vacantelor scolare) in lunile Mai - Iunie si Septembrie - Octombrie. Acest lucru va va oferi reduceri speciale si va va feri de aglomeratie.
Oricum, veti avea nevoie de cel putin 2 zile pentru un tur mai mult sau mai putin complet al parcurilor.