Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Eforie sud
Eforie sud

Eforie sud

Eforie Sud, este situata intre Eforie Nord la nord (2 Km)  si Tuzla  la sud , intre Lacul Techirghiol si Marea Negra si  la circa 15 km de Constanta .Se poate ajunge fie cu trenul existand linia Constanta -Mangalia care este circulata perment, fie cu mijloacele rutiere de transport in comun , din care exista o mare varietate de mijloace de transport

Eforie Sud - fosta statiune antebelica Carmen Sylva- se infatiseaza ca o localitate linistita cu strazi largi, umbrite de o numeroasa vegetatie arborescenta  cu numeroase vile si case care asigura turistilor un confort bun la cele mai mici preturi de pe litoralul romanesc. Plaja ingusta  este intinsa pe o lungime de 2km la picioarele falezei care la Eforie Sud atinge cea mai mare inaltime dintre toate statiunile.Statiune recomandata indeosebi pentru cei care cauta linistea, tarife mai mici la serviciile turistice si pentru tratamente balneare. Exista un Sanatoriu Balnear care ofera servicii de tratament tot timpul anului si un strand pe malul lacului Techirghiol  unde se pot face bai terapeutice .
 
Plaja din Eforie Sud este cea mai ingusta dintre toate statiunile  litoralului nostru datorita eroziunii accentuate si lipsei de investitii pentru protectie. Faleza este foarte inalta , accesul pe plaja se face pe scari . Trebuie mentionat ca in partea de nord a statiunii, mai precis portiunea  dintre Eforie Sud  si Eforie Nord , pe o distanta de circa 2 km exista o plaja foarte buna .
 
Cazare: In statiunea Eforie Sud ca si in Eforie Nord exista un mare numar de vile care ofera servicii turistice de cazare. De remarcat ca statiunea are , totusi cel mai scazut confort in ceea ce priveste numarul unitatilor de cazare de cel putin 3 stele. Nu exista unitati de cazare de 4 sau 5 stele. Exista cateva unitati de 3 stele si majoritatea sunt de 1 stea sau 2 stele. Majoritatea coplesitoare a cazarilor sunt vechi si nerenovate . Exista insa si un numar de vile , hoteluri si pensiuni construite recent care ofera conditii bune de cazare . Atat vilele omologate de Ministerul Turismului cat si cele neomologate , ofera o larga gama de conforturi ale camerelor inchiriate. incepand cu confortul de 1 stea si mergand pana la 3 stele .