Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Paris
Paris

Paris

Paris este cu siguranta cea mai frumoasa, eleganta si artistica capitala din lume. Capitala Frantei, Paris este separata în doua de râul Sena: Malul Stâng si Malul Drept, ambele concurând cu celalalt prin muzee, biserici si nenumarate magazine, în timp ce pe Ile de la Cite se ridica impunatoare Catedrala Notre Dame, un fel de arbitru pentru cele doua rivale. Timp de secole Parisul a atras multe minti laminate ca Sartre, Voltaire, Hugo, Rousseau si Descartes, nefiind de mirare acum ca orasul este numit Orasul Luminilor.
Clima Frantei este temperata, cu nuante determinate de cele doua coaste si de orientarea reliefului. Clima temperat-oceanica din zona litoral atlantica a hexagonului se caracterizeaza prin veri racoroase, ierni blande si precipitatii bogate.
Viata de noapte: Un bun inceput ar fi Buddha Bar, unde merita sa incerci cocktailurile locale si sa te bucuri de atmosfera speciala de aici. Iar apoi, poate vei vrea sa descoperi farmecele Moulin Rouge-ului sau sa iti inchei noaptea pe Champs-Elysees.
Shopping
• Galeriile LaFayette - cele mai cunoscute galerii comerciale din Franta, simbol al stilului frantuzesc.
• Bon Marché este locul pe care trebuie sa il gasesti daca esti in cautarea unui magazine cu preturi foarte accesibile.
De vizitat:
Turnul Eiffel - construit de arhitectul Gustav Eiffel cu ocazia Târgului Mondial din 1889, acesta a fost cea mai mare clădire din lume măsurând 300 m.
Arcul de Triumf - comandat de Napoleon Bonaparte în 1806, a fost înălţat în secolul XIX si terminat în 1836. Este înspirat de arhitectura romană si înalt de cincizeci de metri.
Catedrala Notre Dame - constructia sa a durat din anul 1163 până în 1250. Notre-Dame este considerată cea mai întunecată catedrală dintre marile catedrale gotice.
Muzeul Louvre - este cel mai mare muzeu parizian, după suprafaţă, si printre cele mai cunoscute muzee din lume. Clădirea este un fost palat regal situat în inima orasului Paris, între malul drept al râului Sena si Rue de Rivoli.
Sacre Coeur - situată în Piaţa St. Pierre, pe colina Montmartre din Paris, a fost construită în 1876, sub îndrumarea arhitectului Paul Abadie, în stil romano-bizantin.
Muzeul d’Orsay - principaul concurrent al Louvreului, muzeul a fost construit la sfarsitul sec. XIX de Victor Laloux, fiind utilizat ca o statie de tren pentru Târgul Mondial din 1900.
Muzeul Picasso - găzduieste numeroase opere de arta ale artistului din perioada exilului sau în Spania.
Evenimente:
• Festivalul d’Automne - septembrie si decembrie
• Festivalul d’Art Sacré si Festivalul de Jazz - octombrie
• Paris Quartier d’Eté - iulie si august
• Ziua Nationala - 14 iulie

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com