Contacte
  • Română
  • Русский
A+ R A-
Alanya
Alanya

Alanya

Alanya este o statiune aflata in sudul Turciei, in regiunea Antalya. Alanya este renumita in intreaga Europa pentru apele sale albastre, vremea calda si senina si plajele superbe, lungi de cativa kilometri si avand nisip fin.Unele din plajele din Alanya au obtinut de-a lungul timpului si Steagul Albastru, fapt ce atesta calitatea acestora.Staţiunea, situată la o distanţă de 130km de Antalya şi la numai 65 km de Side, se ridică semeaţă în faţa munţilor Taurus, printre plantaţii de portocali, bananieri, avocado şi lămâi, asemenea unei oaze binefăcătoare. Este al treilea centru turistic al Rivierei Turceşti, după Antalya şi Side.
  Majoritatea turistilor care aleg o vacanta in Alanya o fac pentru soare, mare si plaja, in aceasta statiune aflandu-se o multime de plaje superbe. Cele mai apreciate plaje din Alanya sunt Cleopatra,Damlatas, İncekum,Keykubat si Portakal, dar mai sunt si alte plaje mai mici. Plajele au nisipuri fine, sunt curate si ofera turistilor posibilitati multiple de distractie. Pe langa sporturile de plaja, se pot practica si sporturi acvatice, cum ar fi scufundarile subacvatice, plimbari cu ski-jetul sau alte ambarcatiuni si multe altele.Pe plajele din Alanya se pot inchiria de asemenea si umbrele si sezlonguri.
  Turistilor carora o vacanta in Alanya inseamna mai mult decat mare, plaja si soare, aceasta statiune le ofera posibilitatea de a vizita si alte atractii. Fortareata Alanya este unul din aceste obiective turistice importante. Aceasta fortareata a fost construita la inceputul secolului al 13-lea si se afla si in prezent intr-o conditie foarte buna. Fortareata are aproximativ 130 de turnuri presarate de-a lungul zidurilor ce au o lungime de aproximativ 6,5 kilometri. Pestera Damlatas este o alta atractie turistica importanta de aici, aceasta fiind usor accesibila din centrul Alanyei.
  Principala atracţie a oraşului o reprezintă plajele întinse de nisip, plantaţiile de bananieri, un pitoresc şi vechi castel, împreună cu nenumaratele hoteluri, restaurante şi cafenele care fac din această parte a Turciei un loc de neuitat pentru vacanţă. Spre est de Alanya, plajele sunt mai puţin aglomerate şi ţârmul este franjurat de golfuleţe minuscule, cu petice de nisip. Oraşul, construit în trepte pe coasta muntelui, este presărat cu monumente turceşti: lângă port, turnul Kizil Kule (Turnul rosu), datând din 1226, adăposteşte un muzeu etnografic. Citadela era aparată de ziduri masive.Pe vârful dealului, castelul din Alanya oferă priveliştea grandioasă a oraşului şi a ţârmului stâncos.

Nu ezitati sa ne expediati o solicitare pentru a primi oferta dorita !

TEL: 748575 sau 750695  

Tururi

http://www.naveliatur.md/ro/turism-extern/tururi/tururi-in-italia.html

Contacte

Chisinau, bd.Stefan cel Mare 200, of.205
Tel. +37322 748575
Fax: +37322 750695
Mobil: +373 69 365 404
e-mail: naveliatur@gmail.com